24 січня 2022, 09:30, Україна

В Україні очікується похолодання: морози до -16°С та незначний сніг

Про це повідомляють експерти Метео Фарм.

«Тиждень розпочнеться з похолодання. Значні морози протримаються на території України упродовж 24-26 січня, згодом з західних та північних областей розпочнеться потепління. За вікном переважатиме хмарна синоптична картина», — зазначають метеорологи.

Упродовж тижня очікуються короткочасні опади. Лише 24 січня в Запорізькій, Дніпровській, Луганській та Донецькій областях пройдуть значні опади у вигляді снігу. Також відмічаються суттєві опади в Закарпатській області 28 січня. Вітер змінного напрямку, середня швидкість досягатиме 2-10 м/с.

Читати по темі: Опубліковано результати перевірки стану озимих на Київщині за методом монолітів

В нічний час на переважній території України температури опустяться до -2…-12°С, однак в північних, східних та західних областях досягнуть відмітки -14°С. В Чернівецькій області температура опуститься до -16°С. Денна температура коливатиметься від -9 до +1°С, тепліше на Півдні -6…+3°С. Температура ґрунту досягне позначки 0…-8°С, на Півдні знаходитиметься в межах 0…-5°С.

Нагадаємо, що посуха, яка спостерігалась восени в Україні, не дозволила багатьом озимим піти на перезимівлю в оптимальній фазі. Наразі найбільшу шкоду ослабленим рослинам може завдати шквальний пронизливий вітер.