26 червня 2017, 16:00, Насіння

Сесвандерхаве презентувала нові гібриди цукрових буряків

На Дні поля, організованому спільно з компанією-виробником ЗЗР Alfa Smart Agro, відвідувачі мали змогу оцінити нові гібриди на дослідних ділянках.
На демонстраційному полі учасники заходу побачили 14 гібридів цукрових буряків виробництва Sesvanderhave, як вже відомих українським агрономам, так і новинок цього року. Ось які нові гібриди представила компанія:

  • Хайленд (потенціал врожайності від 110 т/га);
  • Вапіті (диплоїдний гібрид, стійкий до церкоспорозу);
  • Жираф (диплоїдний гібрид цукристого напрямку, еталон цукронакопичення);
  • Предатор (диплоїдний гібрид з надзвичайно високою урожайністю коренеплодів);
  • Скорпіон (диплоїдний гібрид з великим врожаєм цукру);
  • Бізон (високопродуктивний гібрид, з подвійною стійкістю до ризоманії і цистової нематоди).

Крім того, агрономи ознайомилися з гібридами, які поки що лише проходять процедуру державного сортовипробування. Високопродуктивні гібриди Анаконда, Боа, Пітбуль, Балі, Тореадор та Панда одразу зацікавили деяких виробників, проте придбати їхнє насіння можна буде не раніше наступного року, коли завершиться процедура реєстрації.

«Ті гібриди, які вже добре відомі агровиробникам, наприклад, Континенталь чи Бакара, вирізняються високою продуктивністю та мають потенціал врожайності близько 70-90 т/га. Проте вони потребують 2-3 обробок фунгіцидами, оскільки мають низьку стійкість до церкоспорозу. Селекціонери компанія свідомо не підвищувала їхню стійкість, оскільки вибір був – або висока продуктивність, або більша здатність опиратися хворобі. Вони обрали високу продуктивність, і наші покупці про це ні разу не пошкодували», — розповідає агроном компанії Сергій Дучак.

Щодо прогнозів по урожайності на цей рік, Сергій Дучак сказав, що все буде залежати від погодних умов літа. Адже культурі найбільше потрібні опади в кінці червня та липні-серпні, проте на момент огляду демонстраційних полів (20 червня) дощу не було вже приблизно місяць.

«Рослини, як ви бачите, розвинені, хвороб та бур’янів на них немає, проте вони ще набрали оптимальної вегетативної маси через кліматичний стрес», — розповідає Сергій Дучак.

При цьому буряки на полі «тримаються мужньо» та радують око потужною зеленню, незважаючи на посуху.