16 грудня 2021, 18:00, Добрива

Надлишок азоту в ґрунті може знизити врожайність кукурудзи

Про це розповів Ніл Кінсі, відомий американський агроном і ґрунтознавець, спікер курсу «Цариця полів» в матеріалі «Як розпізнати дефіцит азоту на кукурудзі?».

«Основними макроелементами для формування врожаю зазвичай вважаються азот, фосфор, калій і сірка. Та внесення їх понад норму може негативно вплинути на доступність інших елементів живлення», — розповів експерт.

Читати по темі: Ніл Кінсі розповів про правильне внесення сульфату амонію під кукурудзу

Так, внесення надмірної кількості азоту може призвести до:

  • зменшення кількості гумусу в ґрунті, який утримує сірку, бор і нітратний азот;
  • блокування здатності рослини поглинати мідь, що призводить до ламкості стебла;
  • виведення кальцію (не використаний азот культурами або органікою ґрунту перед вимиванням перетворюється на азотну кислоту (85%), здатну виводити кальцій).

Тож, чим більше надлишкового азоту внесено, тим більше вапняку доведеться купити, щоб поповнити втрату кальцію.

Детальніше про особливості внесення добрив та вирощування кукурудзи в цілому Ніл Кінсі та ще багато експертів розкажуть на новому курсі «Цариця полів», що створений освітньою платформою Культиварій.

Всього в рамках курсу на аграріїв очікує 40 лекцій від 30 досвідчених українських та іноземних спікерів, 8 практичних занять та виїзди на господарства.

Хочете бути прогресивним аграрієм, у якого кукурудза «вистрілює» не тільки в гарний для неї рік, а постійно? Переходьте за посиланням та встигніть замовити курс. Подробиці за тел. +38 (050) 023-89-87, e-mail: kultivariy@latifundistmedia.com.