16 грудня 2021, 11:10, Добрива

Ніл Кінсі розповів про правильне внесення сульфату амонію під кукурудзу

Про це розповів Ніл Кінсі, спікер курсу «Цариця полів» освітньої платформи Культиварій, власник та керівник виробництва Kinsey Agricultural Services, Inc., відомий ґрунтознавець та агроном, йдеться у матеріалі «Як розпізнати дефіцит азоту на кукурудзі? Поради Ніла Кінсі».

«Якщо рH ґрунту становить менше 7,5, то сульфат амонію розщеплюється значно довше. Основну користь від сульфату амонію ми отримуємо за 60-61 добу, а не за 30, як у випадку внесення сечовини та аміачної селітри. Терміни внесення азоту на кукурудзу визначає період дозрівання», — розповідає пан Кінсі.

Читати по темі: Ніл Кінсі та Юрій Дробязко поділяться знаннями щодо стабільно прибуткової та врожайної кукурудзи

Він зазначає, якщо аграрій вирощує кукурудзу з тривалістю вегетації 70-80 діб, то 90% азоту потрібно внести перед викиданням волоті і лише 10% після викидання.

«Якщо ви вирощуєте кукурудзу більш тривалої вегетації — 90-100 діб, то 75% до викидання волоті, 25% після. У випадку вирощування пізніх сортів і гібридів (від 105 до 125 діб) 65% азоту вноситься перед викиданням волоті, а 35% після», — наголошує експерт.

Детальніше про особливості внесення міндобрив читайте у матеріалі на SuperAgronom.com.

Нагадаємо, що освітня платформа Культиварій оголосила про запуск нового широкомасштабного курсу «Цариця полів», що охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від купівлі насіння до реалізації врожаю. За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.