8 грудня 2021, 17:00, Урожай

Виробники гречки отримають по 1,5 тис. грн/га дотацій

У повідомленні йдеться, що порядок використання коштів держпідтримки передбачає виділення 5 тис. грн/га виробникам гречки, але не більше, ніж на 300 га оброблюваних угідь одним отримувачем.

Загалом у поточному сезоні гречки в Україні було висіяно 32,9 тис. га. А заявлена сума на нарахування субсидій становить 164,6 млн гривень.

Технологія вирощування гречки

Читати

Під час пропорційного розподілу між 655 заявниками виділених коштів було обчислено, що їх вистачає на забезпечення 30% від суми, вказаної у порядку використання коштів держпідтрими. Відповідно, у грошовому еквіваленті сума субсидії для виробників гречки на один гектар становитиме 1,5 тис. гривень.

При цьому в Міністерстві вважають, що запровадження державної підтримки сприятиме збільшенню посівних площ під культурою, що дасть змогу забезпечити стабільний обсяг валового виробництва гречки. Мета — забезпечити потреби внутрішнього споживання, а в майбутньому  створити її експортний потенціал. Крім того, це сприятиме розвитку суміжних ринків, зокрема насінництва і переробки.