7 грудня 2021, 12:30, Україна

В Україні почали вирощувати люфу, господарство внесли до Національного реєстру рекордів

Про це пише Укрінформ.

Фіксувати рекорд на сімейну ферму родини Жданових в селі Каїри на Херсонщині приїхала керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

«Ми цей рекорд вносимо у категорію «Наука і технологія». Бо справді, тут також відпрацьована технологія виробництва, яка дозволяє отримати продукцію від сімейного фермерства», — зазначила пані Вєтрова.

Родина Жданових вирощує люфу і з її плодів виготовляє натуральні банні та кухонні губки. Вони гарно очищають шкіру, поліпшують кровообіг. На відміну від синтетичних губок, вони не завдають шкоди екології.

Читати по темі: Аграрій на Вінниччині вирощує трюфелі, вартість яких сягає €7000 за кілограм

За словами пані Вєтрової, цінність цього рекорду саме в екоспрямованості. Люфу аграрії вирощують на площі 0,28 га і це також зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Тетяна та Володимир Жданови постійно беруть участь в екологічних проєктах та акціях.

«Наша філософія — робіть світ навколо себе трохи чистішим і безпечнішим. Навіть маленький крок може зробити його чистішим», — зазначив Володимир Жданов.

Варто зазначити, що молоді плоди люфи використовуються як овочі для вжитку у їжу в Азії і Африці. Сік використовують як природний засіб від жовтяниці. Насіння люфи містить понад 25% олії, придатної для технічного вжитку.

Нагадаємо, колишній учасник АТО поділився досвідом вирощування батату.