27 листопада 2021, 10:00, Україна

Українські гібриди цукрової кукурудзи вийшли на європейський ринок

Про це повідомляє прес-служба компанії на власній сторінці у Facebook.

Зазначається, що перше замовлення європейців досить велике — на засівання площі близько 500 га. Утім, українські аграрії теж не залишаться без насіння, запевняє власник компанії Михайло Нагорняк.

«‎Дейнеріс» — найбільш ранній суперсолодкий гібрид. Така кукурудза добре адаптована і для органічного землеробства. А «‎Український Біколор» — зовнішньо привабливий сорт, оскільки‎ має зерно двох кольорів — білого та жовтого. Ця кукурудза довго зберігається без втрати товарного вигляду і містить понад 24% цукрів», — йдеться у повідомленні.

Читати по темі: Ніл Кінсі та Юрій Дробязко поділяться знаннями щодо стабільно прибуткової та врожайної кукурудзи

Також розповідається, що підприємство надало європейському хабу зразки насіння чотирьох сортів. Колеги визнали якість усіх типів солодкої кукурудзи, утім аналоги двох сортів європейська компанія вже має. «‎Український Біколор»‎ та «‎Дейнеріс»‎ же виявилися достатньо унікальними сортами з відмінними якісними характеристиками.

«Але ж саме ці два сорти мега популярні в Україні! То що обрати, поставку до ЄС чи наших українських партнерів? Питання звісно не стоїть, всі наші постійні партнери, хто замовив та оплатив насіння, очікуйте на поставки, спершу забезпечуємо українських партнерів, з якими давно працюємо, а Європа почекає‎»‎, — говорить пан Нагорняк.

Нагадаємо, що освітня платформа Культиварій оголосила про запуск нового широкомасштабного курсу «Цариця полів», що охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від купівлі насіння до реалізації врожаю. За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.