22 листопада 2021, 10:30, Насіння

На українському ринку з’явились нові гібриди кукурудзи

Про це інформує прес-служба LNZ Group.

Зазначається, що кожен із гібридів в портфелі був відібраний канадськими спеціалістами й пройшов випробування на ділянках в різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Сьогодні в портфелі USeed 9 зернових та 6 силосних гібридів з показником ФАО від 220 до 440. Цього року портфоліо поповнилося одразу двома новинками: силосним S3477/EXPG601 (ФАО 340) та зерновим UNI3717/EXPM051 (ФАО 370) гібридами. Ознайомитися з їх характеристиками можна у каталозі.

«Високоврожайні зернові гібриди бренду мають високу вологовіддачу за рахунок тонкого стрижня і зубовидного типу зерна, а також відмінну стійкість до хвороб і шкідників, в тому числі — гельмінтоспоріозу, іржі, фузаріозу стебла і качанів», — зазначають експерти LNZ Group.

Селекція унікальних силосних гібридів Leafy та Leafy-Floury, за словами фахівців, відрізняється балансом зеленої маси й зерна. Причому, зерна крохмального, що несе в собі енергію.

«Зелена маса є джерелом клітковини, матеріал вирощується на ділянках гібридизації LNZ Group та дороблюється на власному насіннєвому заводі, проходячи класичну обробку, починаючи з сушки, потім обмолот, калібрування і протруювання. І вже потім фасуються в брендовані мішки USeed», — наголосили у компанії.

Запропоновані гібриди здатні закладати 16-20 рядів, залежно від групи стиглості (ФАО), з кількістю зерен у ряду понад 40. Зерно велике за розміром, зубовидного типу з високою масою 1000 зерен — 250-300 г. Відзначається і висока стійкість до негативного впливу шкідників.

«Наявність міцного стебла з товстим восковим та епідермальним шаром та швидким формуванням високого вмісту лігніну в кінці періоду наливу зерна (фаза воскової стиглості) забезпечує високу стійкість рослин навіть при проникненні в середину стебла чи ніжки качана личинки кукурудзяного стеблового метелика», — підкреслили у LNZ Group.

Детальніше про кожен гібрид та показники їх врожайності читайте у каталозі LNZ Group.