1 листопада 2021, 11:00, Україна

Синоптики попередили про наближення дощового циклону до України, — прогноз погоди

Про це інформують фахівці Метео Фарм.

Короткочасні опади проявлятимуть себе упродовж усього тижня то в одній то в іншій частині України. Значні дощі передбачаються 2 листопада на Півдні, Сході та в Центральній частині, 6 листопада в південних та західних областях.

Найбільша кількість опадів очікується в Закарпатській області. Вітер змінюватиме своє направлення від південного, східного до південно – східного напрямку, середня швидкість становитиме 2-6 м/с.

Читати по темі: В Україні завершується збирання врожаю проса та гречки

Упродовж тижня будуть панувати комфортні осінні температури. Заморозки відійдуть на другий план, за виключенням 1-го листопада коли нічні температури опустяться до позначки 0…-2°С, окрім південних областей. Також мороз буде присутнім на Заході 2 листопада, а згодом нічні температури піднімуться до плюсових відміток.

4 та 5 листопада будуть найтеплішими датами з поміж усього тижня. Нічні температури в західних та північних областях коливатимуться від +1 до +10°С, денні температури становитимуть +9…+17°С, в Чернівецькій та Івано – Франківській областях температура максимально підніметься до +19…+20°С.

В східних та центральних областях вночі +5…+10°С, вдень повітря прогріється до +11…+17°С. На Півдні нічна температура досягне позначки +7…+13°С, денна температура знаходитиметься в межах +11…+19°С. Мінімальна температура ґрунту на Півдні +6…+12°С, на решті території коливатиметься від 0 до +10°С.