17 червня 2017, 12:59, Україна

В Україні створено Міжнародну асоціацію виробників гречки

Про заснування Міжнародної асоціації виробників гречки SuperAgronom.com розповів Малієнко Микола Васильович — директор СТОВ «Перемога» Фастівського району на Київщині та один із засновників асоціації.

Він переконаний, що гречка українськими аграріями недооцінюється, хоча в ній мають зацікавленість не тільки українські споживачі — хочуть придбати урожай для переробки навіть підприємства з Японії.

«Минулого року ми зібрали 33,6 ц/га в середньому. Максимальна ж урожайність гречки у нас становила 42,6 ц/га. Рівень продуктивності у понад 30 ц/га переводить гречку у розряд надприбуткових культур із рентабельністю в понад 200%», — говорить Микола Малієнко.

Задача новоствореної асоціації, на думку її співзасновника, полягає в сприянні поглибленню зв'язку між виробництвом та селекцією гречки, розробці нових інтенсивних технологій виробництва, в тому числі органічних. Зокрема директор господарства стверджує, що ніколи не варто проводити десикацію гречки, як роблять це зараз — залишки пестицидів в продукції можуть змусити покупців відмовитись від такої гречки. Натомість слід проводити скошування рослин у валки та роздільне збирання.