16 вересня 2021, 11:00, Урожай

Херсонщина розпочала збирання рису з двотижневою затримкою

Про це пише newday.kherson.ua.

«Сподіваємося, що затримка на старті не поламає нам чітко спланованих робочих графіків, — говорить директорка відомого у світі спеціалізованого на вирощувані рису науково-дослідного господарства, к.е.н. Валентина Уманська. — Техніка «розуміє» людей, вони — свою роль. Збиральну кампанію розпочали з ранньостиглих сортів вітчизняної селекції — Фагота і Преміуму. Про урожайність говорити зарано, скажу лише, що потенціал того ж Фаготу — 9 тонн білого зерна з гектара».

Впровадження ранньостиглих сортів, якими у господарстві засіяно десяту частину площ, дозволяє уникнути так званих «жнивних авралів», особливо тоді, коли у хід збиральної кампанії вмішуються осінні дощі. Ба більше, ці площі є добрими попередниками під озиму пшеницю, — говорить пані Валентина.

Читати по темі: Аграрії України почали збирати кукурудзу, врожайність досить низька

Також у науково-дослідному господарстві розповіли, що вирощують насіння озимих культур самі і мають можливість ділитись ним зі всіма бажаючими.

«Сорти озимої пшениці української селекції, такі, як Ера Одеська, Щедрість, Нота, Конка, Благо чи зимостійкого ячменю Дев’ятий вал свої переваги на наших нивах уже довели», — наголосила пані Уманська.