5 вересня 2021, 12:00, Урожай

Озвучено підсумки врожаю овочів борщового набору на Вінниччині

Про це пише Вінниця.info.

«Проте не зміняться розцінки на буряк, які залишаться на тому ж рівні, як і у 2020-му. Щоб більш детально спрогнозувати прайси на городину як на ринках, так і у магазинах країни, ми звернулися до Вадима Кричковського, аграрія з багаторічним стажем та експерта в економічних питаннях», — зазначають журналісти Вінниця.info.

За словами пана Кричковського, цьогоріч врожай на Вінниччині непоганий. У порівнянні з минулим роком, за деякими позиціям, й на 30% вищий.

Читати по темі: В Україні бракує вологи для вирощування овочів, — думка

«Ближче до осені ціна на картоплю дещо зросла. У порівнянні з ранішньою. Якщо рахувати за гуртовими розцінками (всі наступні розцінки декларуються за гуртовими цінами, — примітка автора), ціна буде у межах 5 грн/кг. Морква — 5-6 грн. А от ціни на буряк не підвищаться. Якими були у 2020-му — до 4 грн/кг, так і залишаться», — зауважує фахівець.

За його інформацією, розцінки значно зростуть на цибулю (в середньому на 30-40%). У зв’язку з цим, прогнозують фахівці, овочі, які виростили в Україні, не підуть на експорт, а розійдуться на торгові полиці по країні.

Нагадаємо, озвучено результати щотижневого фітосанітарного аналізу посівів овочевих культур.