21 липня 2021, 11:00, Україна

Аграріїв Черкащини судитимуть за побиття інспекторів праці

Про це повідомила речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк, пише Суспільне.

16 липня троє інспекторів праці (двоє жінок та чоловік) здійснювали позапланову перевірку агрогосподарства, що знаходиться у селі Шабастівка Уманського району. Інцидент трапився на території поля, де збирають лохину.

За інформацією прес-служби Управління держпраці у Черкаській області, до інспекторів вийшов власник господарства із сином та за допомогою фізичної сили намагався завадити здійснювати перевірку підприємства, на якому, зазначається у повідомленні, використовується незадекларована праця. Аграрій побив інспекторів та пошкодив їхні мобільні телефони, на які записувався відеозвіт.

Читати по темі: На Дніпропетровщині поліція перешкоджає проведенню жнив, зупиняючи зерновози

Інспекторів госпіталізували до місцевої лікарні. Поліцейські Уманщини відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває.