14 липня 2021, 11:00, ЗЗР

На українському ринку ЗЗР з’явились нові деструктори для точного землеробства

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

«Деструктор Екостерн® уже 8 років контролює деструкцію побічної продукції і рослинних решток на полях 1700 господарств та 15 ключових агрохолдингів (Kernel , Контінентал Фармерз Груп, Vitagro, ТАС АГРО та ін.) по всій Україні», — зазначається у повідомленні.

Це унікальна розробка компанії БТУ-ЦЕНТР, якою користуються уже в 13 країнах світу, — наголошують у компанії.

«Тепер українські аграрії можуть обрати деструктор для різних технологій вирощування. Зокрема, використання Екостерн® дозволяє врахувати ґрунтові відміни, різні кліматичні умови, фітосанітарний стан ґрунту, і, головне, різну інтенсивність сільськогосподарського використання. Ми рекомендуємо деструктори, адже це реальний і ефективний спосіб запуску відновлювальних процесів у екосистемі ґрунту та перший крок до біологізації агрогосподарства», — зазначила Тетяна Хоменко, комерційний директор компанії БТУ-ЦЕНТР.

Читати по темі: Як працюють у господарстві міністра АПК

 

Згідно з повідомленням прес-служби, серед нових біологічних деструкторів аграріям пропонується:

  • Екостерн® Класичний — кероване розкладання рослинних решток та оздоровлення ґрунту з підсиленим комплексом мікроорганізмів: 8 штамів роду Bacillus, Paenibacillus Polymyxa, 2 штами роду Azotobacter, Enterobacter, Enterococcus, Agrobacterium та 2 штами грибів роду Trichoderma.
  • Екостерн® Бактеріальний — деструктор рослинних решток стійкий до несприятливих температурних умов, рекомендований в південно-східних регіонах, на територіях із ґрунтами підвищеної лужності та за екстремальних температур.
  • Екостерн® Триходерма — захист від ґрунтових патогенів та посилена деструкція, рекомендований до застосування навесні та восени в рядок під час сівби, а також восени під культивацію чи боронування після збирання врожаю.
  • Екостерн® Лайт — пробіотик для ґрунту, який сприяє поліпшенню азотного живлення та підсиленню вологоутримувальної здатності завдяки спеціальній композиції бактерій.
  • Екостерн® Ноу-тілл — оздоровлювач ґрунту для технологій No-till, Strip-till, Mini-till.

Серед запропонованих марок є препарати з бактеріальною складовою — Екостерн® Бактеріальний, грибною складовою — Екостерн® Триходерма та комплексні — це Екостерн® Лайт, Екостерн® Ноу-тілл та Екостерн® Класичний.

«Усі мікроорганізми, що входять до препаратів, здатні пригнічувати патогени сільськогосподарських культур, деструктувати залишки ксенобіотиків, сприяти зниженню рівня фітотоксичності рослинних решток. Водночас ці біологічні агенти складають достойну конкуренцію патогенам в ніші, що відведена природою деструкторам і, забезпечує якісну деструкцію, сприяє збагаченню ґрунту гумусовими речовинами, поліпшує структуру ґрунту», — наголошується у повідомленні.