9 червня 2017, 09:28, ЗЗР

В Україні створять інтерактивну карту фітосанітарного стану полів

У рамках XXIX Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017» відбулося чергове засідання Робочої групи з питань покращення фітосанітарного стану в Україні, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

В роботі групи взяли участь директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагропроду Володимир Топчій, представники Держпродспоживслужби, проекту IFC «Реформування інвестиційного клімату в Україні», фітосанітарної асоціації, представники облдержадміністрацій та суб’єктів господарювання.

Особливу увагу учасники засідання приділили проекту Програми щодо розробки заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів на території окремих адміністративних одиниць України — у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

Напрацьований проект програми пропонує комплекс заходів із захисту рослин на весь період — від передпосівної підготовки насіння і ґрунту до збирання врожаю та післяжнивного обробітку ґрунту, післязбиральної доробки продукції під час зберігання.

Зокрема, проектом передбачаються заходи щодо виявлення, моніторингу, локалізації та ліквідації осередків, розповсюдження наявних шкідливих організмів.

У рамках цієї роботи також буде розроблена інтерактивна карта фітосанітарного стану полів.