29 червня 2021, 08:00, Україна

Циклони в Україні стримуватимуть спеку: тижневий прогноз погоди

В північних та центральних областях в нічний час температура знаходитиметься в межах +14…+21°С, вдень повітря прогріється до +20…+30°С.

Значних температур буде досягнуто в східних та південних областях, денна становитиме +24…+32°С, нічна +17…+22°С.

На Заході пануватиме прохолодніша синоптична картина: вночі +11…+19°С, вдень +22…+29°С, лише в Закарпатській області 30-го червня температура максимально підніметься до +35°С.

Мінімальна температура ґрунту коливатиметься від +15 до +24°С, однак на Півдні досягне позначки +19…+26°С.

Читати по темі: На Україну насувається потужний циклон: штормове попередження

28 та 29 червня північні, центральні та східні області опиняться під впливом атмосферного фронту. Найбільша кількість опадів очікується в Полтавській, Сумській та Харківській областях.

Починаючи з 30 червня грозові хмари попрямують у західному напрямку, опади накриють майже всю територію України. Найбільш інтенсивні дощі очікуються 1 та 2 липня на Заході, а також у Вінницькій та Житомирській областях.

Дощі передбачаються локальними, потужними, але не затяжними. Упродовж тижня на території південних областей без суттєвих опадів. Не зважаючи на досить суттєві опади на території України очікується сонячна погода з частковою хмарністю. Вітер переважатиме західного, південного, південно-західного напрямку 1-5 м/с.