18 червня 2021, 08:00, Україна

Виробники органічної продукції зможуть отримати держпідтримку, — аграрний комітет ВРУ

Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ, передає AgroPolit.com.

На черговому засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики прийняли рішення рекомендувати підтримати законопроєкт «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» за основу та в цілому як закон.

Метою розробки зазначеного законопроєкту є недопущення зупинення торгівлі органічною продукцією та усунення перешкод для отримання українськими виробниками державної підтримки у сфері органічного виробництва.

Законопроєкт №5440 врегулює процедури реєстрації та дозволить українським виробникам отримати держпідтримку.

Читати по темі: Опубліковано результати аналізу ґрунтів після 5 років органічного виробництва

Зазначається, що прийняття законопроєкту усуне загрозу колапсу на ринку органічної продукції та кормів, який може мати негативні наслідки для економіки держави, а також надасть можливість отримання українськими виробниками державної підтримки у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Закон сприятиме поступовому переходу до роботи органів сертифікації та операторів ринку органічної продукції без невиправданих витрат як з боку Державного бюджету України, так і з боку операторів ринку та мінімізує ризики застосування штрафних санкцій за недотримання норм Закону, які суб’єкти господарювання в силу об’єктивних причин не можуть виконати.