8 червня 2021, 15:30, Україна

Аграріям півдня презентували єдиний сорт ячменю, стійкий до вірусу жовтої мозаїки

Зокрема, серед новинок — сорт озимого ячменю Парадіс. За словами Олександра Лавренка, менеджера по південному регіону «ДСВ-Україна», це єдиний зареєстрований в Україні сорт, що має генетичну стійкість до вірусу жовтої карликовості ячменю та вірусу жовтої мозаїки ячменю. Ці хвороби дуже сильно турбують європейських аграріїв, і вже почали просуватися на наші терени.

«Крім того, сорт Парадіс толерантний до різних плямистостей,борошнистої роси та ін. хвороб. Також наших виробників може зацікавити така здатність сорту, як висока стійкість до вилягання. Плюс важлива характеристика для умов півдня — висока посухостійкість», — зауважив пан Олександр.

Читати по темі: Агрохолдинг Ерідон відкрив нову насосну станцію на Черкащині

Загалом на полігоні проводять випробування цілої низки сортів та гібридів від DSV, придатних для вирощування в південних регіонах. Зокрема це сорти озимої пшениці Аспект, Продуцент, Артіст, Самурай, СН Комбін; сорти озимого ячменю Парадіс, Хайлайт; гібриди озимого ріпаку Дайнемік, Домінатор, Темптейшн, Тігріс, Далтон, Тайфун, Сімплекс КЛ, Верітас КЛ, Едімакс КЛ та ін.

Крім сортовипробувань, на демо-ділянках застосовуються схеми захисту і живлення, запропоновані фахівцями компанії «Ерідон».

©Алла Гусарова, SuperAgronom.com, 2021