17 травня 2021, 14:00, Україна

В Україні очікується похолодання та рясні дощі з грозами: прогноз погоди на тиждень

Про це інформує прес-служба Метео Фарм.

Значні опади очікуються в першій половині тижня з 17 по 19 травня, а також 22 числа. Найбільша кількість опадів передбачається в північних, західних та центральних областях, саме тут сконцентрується потужний атмосферний фронт.

Лише 20, 21 та 23 травня опади притихнуть та стануть короткочасними. Дощова синоптична картина сприятиме хмарній погоді з проясненням. Вітер переважатиме південного та західного напрямку 2-6 м/с.

Читати по темі: Тепла та волога погода стимулювала стрімкий розвиток хвороб на посівах озимих культур

У понеділок 17 числа температури триматимуться на високих показниках, ця доба виявиться найтеплішою з поміж усього тижня. Починаючи з 18 травня розпочнеться поступове зниження температур на декілька градусів. Нічні температури повітря на території усієї країни коливатимуться від +5 до +17°С.

В західних областях очікується прохолодна метеокартина, денні температури досягнуть відмітки +13…+23°С, на Півдні температура повітря становитиме +15…+26°С. В північних та центральних областях температура повітря знаходитиметься в межах +13…+28 градусів, на Сході найтепліша синоптична ситуація +17…+29°С.

Мінімальна температура ґрунту в західних областях знаходитиметься у межах +6…+14°С, на Півночі, Сході та в Центральній частині країни становитиме +5…+17°С. Однак на Сході мінімальна температура ґрунту зупиниться на відмітці +8…+18°С.