21 квітня 2021, 15:30, Посівна

A.G.R Group розпочала сівбу пізніх ярих культур: підготовка до агросезону-2021

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«За середніми багаторічними даними нашого холдингу по Київській і Полтавській областях ранніми термінами висіву для кукурудзи зазвичай є 12-18 квітня, а оптимальними та найкращими — 19-30 квітня. Оптимальний час посіву кукурудзи настає при досягненні температури +8…+12°C на глибині 5-10 см. Для сої земля мала прогрітися до +12…+14°C. Сучасні гібриди, за свідченнями виробників, менш вимогливі до тепла, тому подекуди їх можна висівати при температурі ґрунту +6…+8°C», — розповів начальник відділу провадження та моніторингу технологій у рослинництві Сергій Хаблак.

З початком посівних робіт агрохолдинг активно впроваджує систему точного землеробства. Ця технологія дозволяє отримувати високу точність під час виконання всього циклу робіт. На декількох кластерах були встановлені й підключені базові станції RTK (включені в мережу компанії Frendt), які покрили всі поля.

Читати по темі: Науковець розповів, коли не треба використовувати добрива: економія фінансів

Підготовлені карти полів в структурі кожного кластера були завантажені в монітори техніки, з навігацією для тракторів, які агрегуються з сівалками точного висіву Kinze (3600 3605) і HORSCH (Maestro). У моніторах є контури, посівні маршрути та лінії посіву AB — оператору достатньо вибрати лінію і почати операцію посіву. Інженерами з точного землеробства проводиться консультування та підтримка агрономів і механізаторів у полі 24/7 з усіх питань навігації та посіву.

Відповідно до стратегії підбору та використання техніки й агрегатів A.G.R Group також закупила дискові борони для проведення весняних робіт на полях, а саме Case IH True-Tandem 335 VT, які можуть виконувати на полі декілька операцій.

«Наша задача — забезпечити техпарк холдингу універсальною технікою, яка здатна поєднувати декілька опцій. Це має бути універсальний трактор, щоб міг як сіяти, так і обробляти ґрунт. В агросекторі доволі часто трактори розподіляють: для сівби використовують легші за потужністю, а для обробітку ґрунту — більш важкі і з потужністю до 600 кінських сил. Але це не зовсім правильно, тому що в такому разі трактори простоюють і власники мають великі витрати на амортизацію, ремонт тощо», — запевнив Сергій Хаблак.

Те саме стосується і сівалок, і агрегатів до обробітку ґрунту, підкреслює фахівець. Одні й ті ж самі сівалки повинні сіяти як суцільно, так і з міжряддям, тобто сіяти як просапні культури з міжряддям 70 см, так і сою з міжряддям 30 см.