1 квітня 2021, 12:30, Технології

Фахівці AgroOnline розповіли про цифрову модернізацію агропідприємств

Про це йдеться у матеріалі «Віктор Боровик: Система AgroOnline у дії — модернізуємо господарство на прикладі Grano Group» на Kurkul.com.

«На сьогодні ми ввели у дію основні блоки: планування, економічний аналіз та фіксацію виконаних робіт. Наразі працюємо над практичним застосуванням наших інструментів, як-от супутниковий моніторинг, індекс водного стресу тощо. Також налаштовуємо мобільний додаток, з яким у Grano Group уже працюють і дають нам зворотний зв’язок та своє бачення, як його можна зробити ще зручнішим завдяки додатковому функціоналу», — розповідає пан Віктор.

За його словами, оцифрування господарства — багаторівневий процес, що потребує системного підходу.

«Частина контурів полів у Grano Group була вже оцифрована досить якісно, це все було завантажено в бортові системи техніки, яку ми відповідно дообладнали, якщо говорити про комбайни, датчиками урожайності для картографування. Зібрана такою системою інформація відправляється на сервер для подальшої обробки», — говорить директор компанії AgroОnline.

Читати по темі: Інноваційні онлайн-інструменти для агронома

Крім того, підкреслює він, AgroOnline підготувала рейтинги полів в історичному розрізі з погляду індексу NDVI (нормалізований диференційний вегетаційний індекс, що використовується для оцінки посівів з повітря). Також провели аналіз останніх 5 років використання полів Grano Group, промоніторили базові неоднорідності і склали рейтинг із 5 позицій — від найгіршої ділянки до найкращої.

Пан Боровик розповів, що AgroOnline, також надає можливість визначити індекс щільності поверхні, дізнатись показник водного стресу, промоніторити погодні умови, а працювати з системою можна навіть на смартфоні.

«Зараз для посівної ми вже сформували технологічні карти, до яких ще доробляємо окремою позицією ЗЗР. Відповідно, можемо ще скоригувати систему живлення. Наступний крок — це впровадження диференційованого висіву на основі карт врожайності й індексу водного стресу. Ну й далі будемо налаштовувати супутниковий моніторинг, застосування дронів для уточнення контурів посівів, перевірки кількості сходів тощо», — резюмував Віктор Боровик.

За безкоштовною консультацією стосовно впровадження системи звертайтеся за тел. 067-508-45-51 (Іванна). Отримати безкоштовну персональну презентацію системи — за посиланням.

Читати по темі: Оцифровка господарства дає змогу економити ресурси — експерт