12 березня 2021, 09:30, Україна

Екстремальне підживлення: на Харківщині аграрій намагається врятувати посіви озимих

Про це повідомив Олексій Гомон, директор підприємства, у Facebook, пише Kurkul.com.

Зазначається, що підживлення відбувається вже другий день при температурі повітря понад -10 °C, аби не робити колії та не нашкодити вкрай ослабленим рослинам.

«Вже декілька років поспіль підживлюємо пшеницю виключно рідким добривом КАС 32. Вносимо зараз 100 кг і за два тижні ще стільки ж. Згодом ще двічі по 20 кг. В результаті цього отримуємо непогані результати — 5-5,5 т/га при попереднику соняшника», — зазначив фермер.

Читати по темі: Віталій Брашован: Азотне підживлення озимих, тенденції щодо ФАО кукурудзи та чи буде дефіцит насіннєвого матеріалу у 2021 році

Загалом озимі по Україні, за результатами перевірок фахівцями НААН, знаходяться в задовільному та доброму стані. Загрозливих явищ для їх перезимівлі не спостерігається.

Щодо прогнозу урожаю сезону 2021 р. думки розійшлись. У Мінекономіки вважають, що аграріям вдасться досягти рекордних показників 2019 року. А от Національна екологічна рада України прогнозує рекордно посушливе літо та застерігає аграріїв.

Враховуючи минулорічний аграрний колапс, багато агровиробників вважають, що прогноз гарного врожаю від Мінекономіки може провалитись.