4 березня 2021, 08:00, Насіння

Знищення феномену фальсифікації насіння — надважлива задача в агросфері, — зустріч НАУ з ISF

Про це пише apk-inform.com.

Питання підробок є чи не найболючішим в галузі, і від них не захищені не тільки в Україні, але і в інших країнах світу. І тому для боротьби з цим явищем в Міжнародній насіннєвий федерації (International Seed Federation, ISF) працює спеціальна робоча група з протидії нелегальному використанню насіння — Illegal Seed Practices ISF Working Group (ISP WG).

До чергового засідання групи в рамках ISF, яке відбулося 2 березня, як учасниця приєдналася і Насіннєва асоціація України, представлена виконавчим директором Сюзанною Григоренко, і Антоніною Пахаренко-Андерсон, керуючим партнером патентно-правової фірми «Пахаренко і партнери», яка є асоційованим членом НАУ.

«Спільна робота в ISP WG — це визначення викликів і пріоритетів для національних насіннєвих галузей, які зіткнулися з нелегальним використанням насіння. Маючи вже працюючі механізми з інших країн, експерти допомагають своїм колегами оцінити можливості і розробити дієві рішення. Україна є важливою країною на насіннєвій карті світу, і тому її питанню було приділено додаткову увагу в порядку денному. Так, наші представники зробили огляд існуючих викликів на ринку, представили законодавство, що регулює зазначену сферу, і ознайомили з ініційованими змінами, які повинні на законодавчому рівні закріпити в Україні визначення «фальсифіковане насіння», — підкреслили в НАУ.

Читати по темі: Аграріям розповіли, як не купити фальсифікат: правила придбання посівного матеріалу