16 лютого 2021, 09:30, Світ

Наукові дослідження щодо застосування штучного інтелекту в агросекторі посилюються

Про це повідомляє agroportal24h.cz, пише Traktorist.ua.

Штучний інтелект послужить фермерам та середнім виробникам інструментом для більш ефективного використання ресурсів та довгострокового захисту екосистем. Однак розробка рішень із штучного інтелекту для сільськогосподарських додатків вимагає дослідницьких навичок, які виходять за рамки можливостей середніх компаній.

Так вступає в дію проєкт Agri-Gaia. Разом із зростаючою кількістю прихильників з асоціацій, досліджень, політики та промисловості, партнери проекту, очолювані Німецьким дослідницьким центром штучного інтелекту (DFKI), працюють над створенням відкритої децентралізованої інфраструктури для розробки та обміну алгоритмами ШІ в сільське господарство. Таким чином, має бути створена екосистема ШІ для сільського господарства та харчової промисловості, в якій домінують малі та середні підприємства та базується на європейській ініціативі GAIA-X.

«Gaia-X має на меті забезпечити безпечне зберігання даних, зменшити залежність від іноземних хмарних операторів (Amazon, Microsoft, Google та інших) і створити взаємопов’язану систему місцевих постачальників хмарних послуг», — йдеться у матеріалі.

Для аналізу стану ґрунтів китайські вчені застосували штучний інтелект
Читати

Компанії та університети, включаючи виробників сільськогосподарської техніки та комплектуючих Krone, Kotte, Amazone та Bosch, співпрацюють над проєктом Agri-Gaia.

Інноваційна платформа B2B, необхідна для створення екосистеми. Ця платформа надаватиме специфічні для галузі компоненти ШІ та підключатиме користувачів до розробників алгоритмів ШІ. Метою проекту є замкнути коло від запису даних від датчиків на сільськогосподарських машинах, через алгоритми та роботу на серверах до постійного оновлення та оптимізації алгоритмів. З цією метою компанія Agri-Gaia розробила відповідні інтерфейси та стандарти, які створюють інфраструктуру для різних виробників.

Перевагою буде те, що навіть стартапи та невеликі компанії зі своїми даними та послугами на основі алгоритмів зможуть вийти на широкий ринок. Таким чином, Agri-Gaia повинна діяти як каталізатор для штучного інтелекту, забезпечуючи використання технологій штучного інтелекту в різних місцях по всьому сільськогосподарському сектору — для ефективного та стійкого сільського господарства.

Нагадаємо, штучний інтелект допоможе підвищити якість посівного матеріалу — вчені.