24 травня 2017, 11:11, Посівна

Цукровий буряк цього року відстає у розвитку через похолодання та посуху

Про проблеми бурякових полів та погодні негаразди розповів Олександр Паламарчук, головний агроном ТОВ «Агрофірма «Колос» Сквирського району, що на Київщині, повідомляє прес-служба Sesvanderhave з посиланням на журнал «Агроеліта».

За словами агронома, рослини буряка цьогоріч розвиваються гірше, ніж торік.

«У 2016 році, в середині травня, у цукрового буряка ми бачили вже фазу змикання рядків, а сьогодні ми маємо тільки фазу чотирьох листків. Загалом, за спостереженнями, у порівнянні з минулим роком, маємо затримку днів на десять», — говорить Олександр Паламарчук.

Холодна погода й нестача опадів у квітні — на початку травня стали першопричинами такої затримки. Вони ж викликали й вимушені зсуви у строках внесення гербіцидів та інших хімпрепаратів. А також зменшили їх ефективність.

«Склалися такі умови, що ми не могли зробити проміжну культивацію під цукровий буряк — тож змушені були сіяти одразу після першої культивації. І це призвело до великої кількості бур’янів. Та й погодні умови склалися не зовсім благополучні — по-перше, були великі вітри і ми запізнилися з першим внесенням гербіцидів, потім запізнились із другим — техніка просто не могла вийти в поле. І на сьогоднішній день ми бачимо, що запізнюємося і з третім внесенням гербіцидів», — розповідає головний агроном «Колосу».