24 січня 2021, 08:30, Технології

В Бразилії запустили інноваційну методику інтелектуального розпилення гербіцидів дронами

Про це пише Леонардо Готтемс на News.AgroPages.com.

Для підтвердження ефективності використання безпілотників був проведений тестовий проект. Його розділили на три етапи: на першому технічна валідація заявки проводилася на площі 16,1 га. На другому етапі випробування почали проводитися на більшій площі, на 200 га компанії Raízen, щоб зрозуміти застосовність технології в промислових масштабах і виміряти її ефективність.

У 2020 році пілотний проект досяг останньої стадії і протестований на 2,3 тис. га очеретяних полів, що дозволило підтвердити його валідацію з точки зору ефективності та скорочення витрат.

Читати по темі: Українці представили літаючий трактор для розпилення ЗЗР та добрив

Що стосується наступних кроків, очікується, що до кінця врожаю 2020-2021 років технологія буде випробувана ще на 32 тис. га.

Тести показали, що завдяки картуванню, зробленому за допомогою дронів, бур’яни були швидко виявлені, а площа обприскування врожаю цукрової тростини скоротилася з 21,2 га до 9,79 га. Що вказує на значну економію пестицидів.

«На площі близько 46% зараження було зекономлено 26,5% продукту, в порівнянні з традиційним методом, за якого використовуються сільськогосподарські літаки, — пояснив Едуардо герл, генеральний директор і засновник ARPAC. —  Ми довели, що технологія, яку ми розробляємо, дозволяє економити ресурси, оскільки обробки проводяться локалізовано, що також сприяє зниженню витрат і меншому впливу на навколишнє середовище».