5 січня 2021, 10:00, Насіння

На Аграрному Полігоні назвали 7 найпродуктивніших гібридів кукурудзи у сезоні 2020

Про це йдеться у матеріалі Результати дослідження 105 гібридів кукурудзи, систем захисту та живлення у 2020 році.

Контрольним варіантом був Адевей (ФАО 290), на ньому ж застосовували всі схеми способів живлення та внесення мікроелементів.

У Топ-7 найпродуктивніших гібридів на Аграрному полігоні увійшли:

Вирощували всі гібриди на супіщаних, дерново-підзолистих ґрунтах на півночі Рівненської області, що за ґрунтово-кліматичними умовами не є комфортною зоною для вирощування кукурудзи, особливо пізньостиглих гібридів. 

«У цьому сезоні, на диво, добре себе показали гібриди пізньої кукурудзи. Найбільшу врожайність серед усіх 105 гібридів мав гібрид з ФАО 390. Зараз вже існує тепловий ресурс, що дозволяє у нашій зоні вирощувати гібриди з високим ФАО. Рік був далеко не простий для кукурудзи, але нам вдалося отримати хороші результати. Найменша врожайність сягнула 6 т/га, а найбільша — 15 т/га — це свідчить про адаптивність, пластичність деяких гібридів, а не про слабкий потенціал врожайності», — зазначив Олег ФурманецьОлег Фурманець, технолог з агрономії.

Нагадаємо, раніше SuperAgronom.com розповідав про Результати дослідів 88 гібридів соняшнику, систем захисту та живлення у сезоні 2020.

Аграрний полігон ТОВ «Захід Агропром» — це некомерційний проєкт, що об'єктивно досліджує дію й ефективність тих чи інших препаратів чи схем і має на меті лише пошук певних технологічних рішень у складній специфічній зоні Полісся.