25 грудня 2020, 12:30, Світ

У Великобританії вийшов перший в світі мануал по кібербезпеці для аграріїв

Про це пише farminguk.com.

Ферми все частіше користуються перевагами сучасних технологій ведення сільського господарства, таких як GPS, дистанційні датчики та програмне забезпечення для управління фермами. У зв’язку з цим зростає кількість хакерів, бажаючих заволодіти активами агрокомпаній.

Так, мануал «Кібербезпека для фермерів» має на меті допомогти сільгоспвиробникам захиститися від найпоширеніших кібератак, включаючи шахрайські електронні листи та небезпечне програмне забезпечення.

«Технологія відіграє величезну роль у сучасному сільському господарстві та пропонує безліч переваг, які допоможуть галузі процвітати», — зазначила Сара Лайонс, заступниця директора з питань суспільства NCSC.

Читати по темі: Оцифровка господарства дає змогу економити ресурси — експерт

Стюарт Робертс, заступник президента NFU, сказав, що кібер-злочинність — є величезною проблемою для сільського господарства.

«Надзвичайно важливо, щоб фермери сприймали це серйозно, саме тому ми об’єдналися з експертами Національного центру кібербезпеки. Я закликаю всіх фермерів прочитати цей мануал та вжити необхідних заходів для посилення своєї кібербезпеки та захисту свого фермерського бізнесу», — підкреслив пан Стюарт.