24 грудня 2020, 12:30, Світ

Аграрій із Чехії власноруч створив торговий автомат з продажу картоплі

Про це пише brnodaily.com.

Ідея виникла в рамках плану привабити більше туристів до села та щоб ті були зацікавлені в покупці місцевих продуктів. Унікальний у своєму роді торговий автомат для картоплі розмістився у дверях сараю, він дозволяє покупцям придбати картоплю прямо «зі стіни».

Село Velhartice налічує 900 чоловік та відоме здебільшого завдяки замку Velhartice Hrad, який приваблює як внутрішніх, так і міжнародних туристів. Картопляна ферма побачила можливість отримати від цього якийсь прибуток.

«Ми межуємо з Velhartice Hrad і розводимо кілька сортів картоплі, які ми також продаємо. Багато людей проходить повз нас до замку, тому ми скористались можливістю, щоб просувати наші сорти. Ми продаємо виключно те, що вирощуємо на своїй землі», — розповів директор компанії iDNES Віктор Копачка.

Щоб запустити апарат, клієнти повинні вставити а нього рівно 30 крон, потім підставити власний мішок під роздавальний жолоб для картоплі, що виходить із дверей сараю, і дочекатися, коли їх два кілограми картоплі впадуть. З іншого боку дверей конвеєрна та зважувальна стрічки обробляють замовлення. Машина проста, сказав пан Копачка, і компанії не довелося вкладати багато грошей. На початку серпня клієнти могли придбати сорт «Сузань», за ним «Магда».

За словами фермера, ідея також полягала в тому, щоб викликати у людей інтерес до чеських продуктів та місцевої їжі. Так, близько 80% сортів на чеському ринку є іноземними, і лише 20% чеськими.

«Ми вважаємо, що у нас є хороші сорти, які слід популяризувати», — підкреслив пан Копачка.

Він розповів, що наразі їх план працює на відмінно: відбувається понад 60 покупок на день. Також резюмував, що новину про незвичайну розробку підхопили навіть в Канаді.

Читати по темі: Вчені придумали, як підживлювати ґрунт пивом та чіпсами