18 травня 2017, 13:11, Україна

В Україні можливе перевиробництво органічної малини

В Україні з кожним роком все більшої популярності набирає ринок органічних ягід. При цьому найбільш стрімке зростання відзначене в сегменті малих фермерських господарств (до 10 га). Про це в ході виступу на восьмій міжнародній конференції «Ягоди України — 2017: заморозка і свіжий ринок» розповіла Олена Дейнеко, директор Organic Business School, повідомляє fruit-inform.com.

«На сьогоднішній день найбільш популярна у фермерів малина. За нашими даними, мінімум 80% фермерів, які займаються органічним виробництвом ягід, включають в структуру виробництва саме малину. Приблизно 30% господарств будують свій бізнес виключно на малині», — заначила есперт.

При цьому Олена Дейнеко підкреслила, що така динаміка досить небезпечна, бо вже в найближчі роки не виключене перевиробництво органічної малини, тоді як потреба в інших ягодах на внутрішньому ринку так і не буде закрита.

«На жаль, наші фермери не завжди розуміють, що ринок не «з'їсть» органічної ягоди більше, ніж в тому є потреба», — резюмувала Олена Дейнеко.