1 грудня 2020, 15:30, ЗЗР

У сезоні 2020 було зафіксовано три сплески попиту на ЗЗР — експерт

Комерційний директор зазначив, що аграрії, які вирощують соняшник, в певний момент прийшли до висновку, що соняшник — культура, яка потребує підвищеної уваги щодо фунгіцидного захисту, і зупинили свій вибір на фунгіциді Імпакт® К. У компанії очікували подібної ситуації та змогли задовольнити цей попит. 

«Зростання продажів ще одного нашого фунгіциду Імпакт® Т ми також прогнозували: після травневих дощів і похолодання на пшениці активізувався фузаріоз, потрібно було працювати проти хвороби, тому препарат користувався попитом. Після цього року деякі великі компанії включили Імпакт® Т в замовлення на наступний сезон. Я радий, що препарат виправдав надії», — додав Олег Міщенко.

Читати по темі: Приготування бакових сумішей однокомпонентних препаратів: алгоритми, можливості, застереження.

В цілому ситуацію в сегменті фунгіцидів спеціалісти компанії оцінюють як значний прорив. Раніше частка препаратів «ФМС Україна» для соняшника становила близько 10%, то в цьому сезоні вона досягла 17%. 

А третій сплеск попиту стався вже восени, коли виникла проблема падалиці соняшнику та ріпаку в посівах озимих. Пан Олег зазначив, що препарати, такі як Гранстар Голд, Калібр і Еллай Супер, пішли «під нуль».

«Правда, в сегменті ґрунтових гербіцидів були суцільні збої. На них ми, звичайно, втратили. На щастя, в портфелі компанії їх не так багато. Все-таки сільське господарство — цех під відкритим небом», — зауважив Олег Міщенко.

Комерційний директор підсумував, що за деякими прогнозами, Україна входить до 5 років посушливого періоду, тому у компанії готові до просідання цього сегмента.