27 листопада 2020, 17:00, Технології

Чітке планування діяльності дозволить аграріям запобігти фінансовим втратам, — експерт

Про це йдеться у матеріалі «Ціна помилки в агробізнесі: як правильно планувати з AgroOnline» на Kurkul.com.

«У полі дуже часто виникають моменти, коли потрібно коригувати якісь плани. Наприклад, проводити додаткову гербіцидну чи фунгіцидну обробку, підживляти культури, пересівати чи не пересівати поля. Кожен такий момент завжди тягне за собою додаткові витрати — на препарати, добрива, посівний матеріал, пальне, оплату роботи тощо», — розповів Віктор Боровик.

Здається, складно назвати фермера, у якого в господарстві не виникало форс-мажорів. Але кожна помилка в агробізнесі коштує занадто дорого. І причиною цього може бути як людський фактор, так і безліч інших, здавалось би, непередбачуваних чинників.

Сучасний агроринок пропонує багато цифрових рішень, за допомогою яких фермери можуть навчитися правильно планувати свою роботу, справлятися з неочікуваними завданнями та уникати серйозних проблем.

AgroOnline розширив функціонал мобільного додатку для агрономів
Читати

Теоретично від помилки не застрахований ніхто і, на переконання експерта, її «масштаб» залежить індивідуально від самої людини. Але планування та використання FMS-систем (система фліт-менеджменту, fleet management systems) дозволяє суттєво знизити людський фактор у виробничих процесах.

«Усі люди можуть щось забувати чи помилятися. А коли інформація про всі процеси вже в системі, в програмному комплексі, то стає простіше приймати правильні й безпечні рішення», — говорить фахівець.

Коли є потреба оперативно внести зміни в план роботи (наприклад, у режимі «аврал на полі»), то у фермера є два шляхи: порахувати, скільки господарству коштуватиме така зміна, вручну або внести дані в цифрову систему, яка опрацює та залишить цю інформацію у своїй «історії». 

«Набагато простіше для цього використовувати систему AgroOnline. Треба в неї просто додати цю операцію, планові матеріали  — і система одразу прорахує всі затрати у цифрах та в грошовому вираженні. Так агрономічна служба і керівник агрофірми зразу можуть оцінити економічну доцільність чи недоцільність цих додаткових операцій», — підкреслив Віктор Боровик.

Більш детальну інформацію ви можете знайти на сайті AgroOnline, а також за посиланням можна замовити безкоштовну персональну презентацію продукту.

За безкоштовною консультацією стосовно впровадження системи звертайтесь за телефоном: 050-937-10-97, Олег.