20 листопада 2020, 10:00, Світ

В Китаї черговий раз побили рекорд урожайності кукурудзи

Про це пише Cnchemicals.com.

Дослідницька група підрахувала, що врожайність з сортовипробної ділянки в цьому році становить 25 т/га, що б’є поточний рекорд в 22,75 т/га, тобто підвищення врожайності відбулося на 2,25 т/га. Це сьомий раз, коли дана група вчених отримала рекордні врожаї кукурудзи в Китаї.

У підвищенні врожайності китайські аграрії очікувано зацікавлені. Виробники зерна в КНР, як і в усьому світі, були свідками різкого зростання цін у жовтні, на кукурудзу в тому числі.

Через зростаючий попит на кукурудзу на ринку, а також через небажання фермерів продавати свій врожай, з жовтня ціни на кукурудзу в КНР стрімко пішли вгору. За даними на 5 листопада, середня ціна на цю культуру збільшилась до 2600 юанів за тонну (приблизно 7,8 тис. грн) в порівнянні з початком 2020 року, коли ціна на кукурудзу становила 1900 юанів (близько 5,7 тис. грн) за тонну, з підвищенням майже на 600 юанів (1800 грн) за кожну тонну.

Читати по темі: Як отримати високу врожайність кукурудзи, якщо погодні умови не сприяють взагалі.

В умовах різкого зростання цін на кукурудзу ціни на пшеницю і рис також неухильно росли.

Аналітики прогнозують, що протягом листопада ймовірність продовження зростання цін на зерно відносно невелика, і найбільш ймовірними змінами стануть коригування недавнього стрибка цін. Однак в довгостроковій перспективі, оскільки дефіцит пропозиції кукурудзи продовжує рости, ціни на кукурудзу та інші зернові, безумовно, можуть продовжувати рости в майбутньому.