10 листопада 2020, 12:30, Технології

В Grano Group розповіли про процес оцифрування агробізнесу з AgroOnline

Про це йдеться у матеріалі «Загублене поле, оцифровка найнятих комбайнів та продаж зерна — Ферма на прокачку» на Kurkul.com.

У компанії Grano Group триває перехід від «паперового» ведення агробізнесу до «оцифрування» в інноваційній системі AgroOnline. Від моменту зйомок першого випуску «Ферма на прокачку № 1 — Аудит» спеціалісти вже інтегрували близько 80% отриманої від агрофірми інформації в цифровій системі, у тому числі про земельний банк, метеорологічні умови та базові агротехнологічні операції.

«Тепер усі дані відображаються на картах та інтерфейсі AgroOnline. Залишилося інтегрувати дані лише агрохімічних аналізів та телеметрії. Щойно отримаємо ці дані, відразу внесемо їх у систему», — розповідає Олександр Руденок, керівник відділу інтеграції AgroOnline.

Відтепер інформацію, яка була передана для AgroOnline, директор Grano Group Михайло Сербін та його колеги можуть побачити на моніторі будь-якого комп’ютера чи смартфона з авторизованим доступом до системи.

«На моніторі чітко видно, що вже інтегровано і як це загалом виглядає. Після закінчення оцифрування для аграріїв ми проведемо окреме навчання. Інші дані будуть спочатку заноситися через телеметрію, а потім в систему обліку 1С. Звідти потраплятимуть у різні звіти про витрати, прибутки, маржинальність кожної вирощуваної на підприємстві культури. Також усе це переноситься автоматом в карточку поля по всіх культурах», — пояснює Віктор Боровик, засновник компанії AgroOnline.

Читати по темі: Ферма на прокачку: інтеграція цифрових рішень та підготовка до збирання кукурудзи у Grano Group.

Також фахівець розповідає, що у їхній системі є комбіновані методи збору інформації про роботу агрофірми та всі показники, якими аграрії оперують. Зокрема, дані метеостанції та сервісу «Метео Фарм», що є в розпорядженні Grano Group, будуть підтягуватися в систему автоматично. А от якщо агрономічна служба рахує, наприклад, густоту посівів у ручному режимі, то і ці дані теж потрібно вносити в систему вручну. Якщо ж операцію з підрахунку виконують за допомогою дронів, то і вся інформація буде інтегрована в AgroOnline автоматично.

Кожен бажаючий має можливість слідкувати за всіма ключовими етапами проекту разом із YouTube-каналом Latifundist. В першій частині здійснено аналіз ключових проблем господарства. А тепер на черзі — другий випуск, у якому описано процес оцифрування всіх даних та перенесення електронної інформації про агрофірму в систему AgroOnline.