30 жовтня 2020, 16:30, Насіння

Американські вчені отримали $2 млн на розробку кращого насіння кукурудзи

Про це пише AgroXXI.ru.

Грант є частиною національної ініціативи вартістю 17 мільйонів доларів, спрямованої на підвищення врожайності, якості та прибутковості сільськогосподарської продукції Проект базується на зародковій плазмі (гермоплазма), методах і технологіях, розроблених Мартіном Боном, доцентом кафедри рослинництва в Університеті Іллінойсу, та іншими дослідниками в попередніх проектах OREI.

«Селекція кукурудзи вимагає часу! Використовуючи традиційні підходи, від початкового схрещування до комерційного гібрида може пройти десятиліття або навіть більше. У нашому поточному проекті OREI ми змогли створити міцну основу для ефективної програми селекції органічної кукурудзи», — говорить Мартін Бон.

Вчені мають намір піти далі в розробці трикомпонентних гібридів, більш придатних для систем виробництва органічного насіння, ніж одинарні гібриди, які в даний час продаються більшістю компаній.

Дослідницька група зосереджена на розробці гібридів, що володіють високим показником основного поживного елементу метіоніну, а також здатністю протистояти тиску бур’янів.

Інша мета — створити механізм, що дозволяє вирощувати органічну кукурудзу та протистояти запиленню трансгенним пилком, який потрапляє зі звичайних полів та призводить до величезних втрат.

Читати по темі: ФАО кукурудзи, густота посіву, генетика — виграшні чинники у протистоянні з погодою.