12 травня 2017, 18:00, Посівна

На Полтавщині вже загинуло 600 га буряків через травневе похолодання

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, пише сайт «Новини Полтавщини».

Станом на 11 травня в області по всіх категоріях господарств посіяно ярих культур на площі 9787 тис. га у тому числі зернових та зернобобових 680, 5 тис. га. Наразі завершено посів ранніх зернових та зернобобових, цукрових буряків, завершується посів соняшнику.

Кукурудзи на зерно посіяли 42,8 тис.га. Як зазначив Сергій Фролов Котелевський, Карлівський та Глобинський райони дещо зволікають з посівом цієї культури. При таких темпах посіву вищезазначені райони завершать її посів аж у червні місяці.

«Причому хочу звернути вашу увагу, зважаючи на минулорічний досвід, коли у полі залишилось 69 тис. га незібраної кукурудзи, недосіяні площі ранніх зернових та соняшника засівати не кукурудзою, а збільшити по можливості площі круп’яних культур та сої», — наголосив Фролов.

Також він роповів, що різке похолодання несприятливо відбилося на стані посівів, зокрема, цукрового буряка. Частина посівів вже загинула, частина «знаходиться під питанням».

Крім цього, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації вкотре звернувся до аграріїв і пасічників з проханням дотримуватись норм порядку проведення заходів щодо зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітки сільськогосподарських угідь пестицидами. У цьому році вже зафіксовані випадки загибелі бджіл у господарствах населення області, зокрема у селах Ладижино, Стасі, Нехвороща Полтавського району, та у Кошманівці Машівського району.