5 жовтня 2020, 14:15, Техніка

На AGROEXPO-2020 Elvorti презентували нову універсальну сівалку для Mini-Till

Про це в коментарі Тraktorist.ua розповів головний конструктор продуктової команди просапних машин завода-виробника сільгосптехніки Elvorti Артем Пархоменко.

Універсальна пневматична 8-ми рядна сівалка Elvorti Vega 8 Profi Mini-Till з міжряддям 700 мм має ширину захвату 5,6 м та розвиває робочу швидкість від 2,5 до 9 км/год. Агрегат має 2 бункери для насіння та добрив об'ємом 416 дм³ та  680 дм³ відповідно. Безступінчасте регулювання норм висіву насіння здійснюється за рахунок використання електродвигунів безпосередньо з кабіни трактора, потужність якого для агрегатування має бути від 80 до 120 к.с.

За словами представника компанії-виробника, відмінною характеристикою сівалки є електропривід американської компанії Graham.

«Даний електропривід дозволяє аграріям за відносно доступний прайс увійти в еру точного землеробства. Стабільно витримують висів при різних швидкостях,  за рахунок відсутності ланцюгових передач, пробуксовки передніх колес. Електропривід здатен вимикати секції при наїзді на вже засіяну площу (ці дані керуються завдяки GPS-даним, що зберігаються на планшеті оператора)», — розповів Артем Пархоменко.

Сівалка Elvorti Vega 8 Profi має ряд переваг, серед яких диференційоване внесення по картам поля, старт із заданою нормою, компенсація при поворотах та простота технічного обслуговування. Все разом разом із втіленням найновіших конструкторських рішень (реборди сі спицями, дисковий токовий сошник) дає всі передумови для набуття новинкою популярності на українському агроринку.