25 вересня 2020, 18:00, Урожай

На Тернопільщині збільшуються площі розповсюдження західного кукурудзяного жука

За даними обласного Управління Держпродспоживслужби, моніторинг поширення західного кукурудзяного жука проводився за допомогою жовтих феромонних пасток.

За результатами фітосанітарної експертизи ДУ «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія», імаго карантинного шкідника було виявлено на посівах кукурудзи у смт. Товсте Заліщицького району. Площа зараження становить 125 га.

«Розпорядженням Голови районної державної адміністрації від 21.09.2020 року № 258/01-16.1 запроваджено карантинний режим та затверджено заходи з локалізації та ліквідації регульованого шкідливого організму — західного кукурудзяного жука, які є обов’язковими для виконання землекористувачами та землевласниками. Основними локалізаційно-ліквідаційними заходами є — дотримання, у виявленому вогнищі, агротехніки вирощування, сівозмін, висівання сортів стійких до пошкодження західним кукурудзяним жуком, обробка інсектицидами згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні та доповненням до переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: Західний кукурудзяний жук (діабротика): як захистити кукурудзу та надовго позбутись шкідника