22 вересня 2020, 12:00, Технології

Впровадження системи контролю швидкості сприяє підвищенню якості виконаних польових робіт — фахівець

Про це йдеться в матеріалі «Кілометри/год, які працюють на аграрія» на Latifundist.com.

Як зауважив Віктор Боровик, засновник та операційний директор компанії AgroOnline, швидкість, з якою техніка виконує певні агротехнічні операції, впливає на кінцевий результат робіт. При цьому, дані моніторингу машин, підключених до автоматизованої системи, наприклад, AgroOnline, важливі не лише для оцінки оперативності виконання робіт. На їх основі можна додатково аналізувати якість виконання робіт в полі:

  • такі дані корисні під час проведення ґрунтообробних операцій. Якщо немає датчика заглиблення агрегату в ґрунт, то, зіставивши швидкість машини і витрату палива під час роботи, можна визначити глибину заглиблення агрегату;
  • аналізуючи дані посівних робіт в розрізі декількох сезонів можна порівняти норми висіву і фактичні сходи зі швидкістю роботи сівалки і визначити оптимальну швидкість для оптимальної врожайності;
  • аналогічно можна аналізувати дії різних препаратів, які застосовуються на полі: зіставлення результатів роботи засобів обробки і карти швидкостей дає можливість знайти найбільш вигідну швидкість роботи машини.

Читати по темі: Агроскаутинг: навіщо потрібні регламенти польових оглядів?

«Рішення від компанії AgroOnline дозволяє безпосередньо перед виконанням польового завдання вказати допустимі норми швидкісного режиму, після чого система відстежує їх дотримувалися. І якщо порушення були, то додаток розраховує площу, на якій був порушений швидкісний режим», — розповідає Віктор Боровик.

За консультацією з питань встановлення і функціоналу датчиків звертайтесь за тел. 050-937-10-97 (Олег Лукашик). Безкоштовну консультацію можна отримати за посиланням.