11 травня 2017, 14:00, Україна

Після снігу у квітні культурам загрожує сніг у травні

Про це пишуть vesti-ukr.com.

Метеорологи пояснюють чергове похолодання надходженням арктичного повітря до нашого регіону. Таке відбувається раз на кілька років.

«Холодно буде ще дві доби, потім температура поступово підніметься до +13...18°С, на півдні країни — до +20...25°С», — говорить директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Експерти аграрного ринку говорять, що від весняних холодів вже встигли тою чи іншою мірою постраждати майже всі сільськогосподарські культури.

«Друга хвиля похолодання, що спостерігається зараз, зачепила здебільшого західні регіони. Фермери кажуть, що постраждали ягоди, овочі відкритого грунту. Прогнозувати якісь неврожаї поки що рано — температура була на межі критичної і ситуація може бути різною навіть у межах одного регіону. Якщо говорити про попереднє похолодання у другій половині квітня, то на півдні сніг поламав чимало плодових дерев. Я спілкувалася з цими господарствами, вони сказали, що потрібно ще хоча б 5 днів, щоб зрозуміти, що буде з урожаєм», — говорить експерт інформаційно-аналітичного центру «Інфо-Шувар» Тетяна Гетьман.

Акція: Розпродаж сульфату амонію гранульованого.