18 вересня 2020, 15:20, Технології

Регламентування агроскаутингу сприяє покращенню якості роботи агрономічної служби — фахівець

Про це в матеріалі «Агроскаутинг: навіщо потрібні регламенти польових оглядів?» на SuperAgronom.com розповів Віктор Боровик, засновник та операційний директор компанії AgroOnline.

Методологія агроскаутингу виписується спільно з головним агрономом підприємства. Для лінійних/регіональних агрономів створюються інструкції, на що звертати увагу, що міряти, що фотографувати — по кожній культурі. З прив’язкою до конкретних фаз.

«Що дає таке чітке регламентування? Насамперед дає змогу структурувати роботу агрономів у полі. Якщо працюють більше 2-3 агрономів, то це єдиний формат звітності щодо огляду. У другу чергу, головний агроном точно розуміє, що його лінійні або регіональні агрономи не пропустять жодного з важливих параметрів для культури в певній фазі. Крім того, це також вирішує питання для молодих агрономів, які прийшли буквально з університету і, можна сказати, ще продовжують додатково навчатися вже на практиці. І таким чином мають чіткі інструкції — що, як робити і які дані збирати», — зауважив операційний директор компанії AgroOnline.

Зі слів Віктора Боровика, регламенти дають змогу послідовно вибудувати роботу агрономічної служби, «різнобій» уникається, усі агрономи в полях працюють в єдиному руслі.

«Тому у нас в AgroOnline — це один із модулів, який дає змогу накопичувати інформацію, фіксувати стан посівів конкретно в полі, бачити, що агрономічна служба справді працює, що всі поля перебувають під пильним оком агрономів, тобто повз них нічого не проходить. Але при цьому ми бачимо, як має і як буде розвиватися агрономічний скаутинг далі. Тому вже зараз удосконалюємо наш продукт і маємо відповідні напрацювання. В новій версії AgroOnline методики огляду будуть закладені безпосередньо в саму процедуру фіксації. Агроном не зможе робити все на власний розсуд, а тільки так, як розписано в методиках», — додає операційний директор AgroOnline.

Читати по темі: AgroOnline впроваджує технології спрощеного контролю за крадіжками зерна