11 вересня 2020, 08:10, Україна

Вінницьке господарство вирощує на експорт органічні гарбузи

Про це пише vinbazar.com.

Контракт на поставку гарбузів отримало підприємство Organic-D із Сутисок. Основний напрям агропідприємства — вирощування борщового набору: моркви, столового буряка, картоплі, цибулі, капусти, але цьогоріч наважилися на нову культуру.  

Для проекту закупили насіння у Польщі. Обрали гібрид Тіана. Зі слів директора господарства Вадима Кричковського, врожай планують отримати на рівні 40 т/га. У 2020 році всього висадили ділянку в 3 га. За договором один кілограм продадуть за ціною у 8 евроцентів.

«Цьогоріч трохи не сприятливі умови були для гарбуза. Розумієте, це теплолюбива культура, а весна виявилася холодною. Через це на місяць затяглася вегетація, тому збирати плануємо наприкінці вересня. Щоб виростити гарбузи максимально органічними, ми доглядали за рослинами вручну. Встановили крапельний полив. Крім води і сонця, він практично нічого не отримував», — розповідає директор господарства.

Вінницькі гарбузи після переробки поїдуть до Німеччини, Чехії та Польщі. Подібні домовленості на вирощування Тіани отримали ще три підприємства з Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини.

Читати по темі: Нут, гарбузи, сочевиця та інші: тонкощі вирощування нішевих культур, досвід та поради практиків