8 вересня 2020, 08:00, Україна

На Прикарпатті у посівах кукурудзи виявлено небезпечного карантинного шкідника

Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області.

«Карантинного шкідника виявлено в с.Ісаків Тлумацького району на ділянці площею 27,27 га та запроваджено карантинний режим Розпорядженням Тлумацької районної державної адміністрації від 26.08.2020р. №252, а також на території с.Угринів Тисменицького району на двох ділянках загальною площею 40 га та запроваджено карантинний режим Розпорядженням Тисменицької районної державної адміністрації від 02.09.2020р. №250», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: Західний кукурудзяний жук (діабротика): Як захистити кукурудзу та надовго позбутись шкідника

За результатами перевірки фахівцями визначено заходи щодо боротьби та недопущення розповсюдження карантинного організму, які включають в себе дотримання сівозміни (висівати кукурудзу на одному і тому ж полі можна лише раз на 3 роки), обробку рослин пестицидами, заборона вивезення заражених карантинним організмом рослин та рослинних залишків з карантинної зони.

Крім того, як зазначають в Держпродспоживслужбі, розпорядженням Тисменицької районної державної адміністрації від 25 серпня 2020 року № 231, на основі подання фітосанітарного інспектора, за результатами фітосанітарного моніторингу посівів кукурудзи, скасовано карантинний режим на західного кукурудзяного жука в селі Добровляни на площі 150 га та в селі Узин на площі 200 га.