31 серпня 2020, 15:35, Насіння

У світі стрімко зростає попит на солодку кукурудзу — фахівець

Про це йдеться в матеріалі «Солодка кукурудза завойовує місце під сонцем: гібриди та секрети вирощування» на SuperAgronom.com.

«Цю тенденцію ми бачимо вже зараз — відповідно до тієї цікавості, яку проявляють до нашої селекції в різних країнах. Зокрема, ми тісно співпрацюємо з узбецькими, чилійськими, японськими компаніями щодо створення нових гібридів і виходу з нашими наявними гібридами на їхні ринки», — повідомив Ярослав Парій, співзасновник ВНІС.

Зокрема, на демо-полігоні площею 2 га біля с. Житні Гори Рокитнянського району на Київщині розміщено ділянки з посівами гібридів цукрової та овочевої кукурудзи Всеукраїнського наукового інституту селекції (ВНІС).

На демо-полігоні вирощують 558 експериментальних гібридів, над якими поки що триває робота селекціонерів ВНІС в Україні, плюс іще 120 із чилійського зимового розсадника. 9 гібридів із загального числа — уже зареєстровані і комерціалізовані та вирощуються вітчизняними агровиробниками, ще 3 нові — надійдуть на ринок в наступному сезоні.

Читати по темі: На Днях солодкої кукурудзи ВНІС представив близько 600 експериментальних та 9 уже зареєстрованих гібридів власної селекції