27 серпня 2020, 17:50, Урожай

В Україні вдвічі знизився валовий збір якісних кавунів і динь — експерт

На думку операторів ринку, це пов'язано зі зниженням виробництва баштанних в країні через скорочення площ під культурами, а також через несприятливі погодні умови, пише east-fruit.com.

«В цілому, українські фермери задоволені нинішнім сезоном баштанних культур. Але тільки з точки зору економічної ефективності, що стосується самого врожаю, то, за їхніми словами, валовий збір якісних кавунів і динь у 2020 році знизився вдвічі по відношенню до минулого сезону. Окрім цього, нічого повідомити і про розширення географії експорту та нарощення обсягів баштанних, відправлених на зовнішні ринки. І саме останні факти, залишають масу запитань щодо подальшого ефективного розвитку ринку баштанних культур в Україні», — прокоментував ситуацію Олександр Хорєв, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Зазначається, що протягом усього сезону ціна на баштанні в Україні утримувалася на досить високому рівні. На сьогодні виробники пропонують до продажу залишкові партії кавунів за ціною 1,50-3,50 грн/кг, що у 2,5 рази дорожче, ніж в кінці літа минулого року. Тим часом останні партії динь фермери готові відвантажувати за ціною 3-5 грн/кг, що фактично відповідає торішньому рівню цін на аналогічний період.

Читати по темі: Щоб було солодко. Все про вирощування кавунів та динь