27 серпня 2020, 12:25, Урожай

Результати жнив на Хмельниччині свідчать про зниження середньої врожайності ранніх культур

Про це інформує прес-служба Хмельницької ОДА.

Валовий збір зерна за результатами проведених робіт оцінюється в понад 1,46 млн тонн при середній врожайності 4,6 т/га, що на 0,9 т/га нижче показника минулого року.

«Валовий збір озимої пшениці — основної зернової культури — становить майже 1,1 млн тонн при урожайності — 4,8 т/га, що нижче показника минулого року на 0,8 т/га. На площі 71 тис. га завершено збирання озимого ріпаку, валовий збір культури становить 200 тис. тонн при урожайності 2,9 т/га», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на показники продуктивності і урожайності вплинули несприятливі погодні умови, зокрема посуха і травневі заморозки.

Згідно з статистичними даними, загальна посівна площа урожаю цього року становить 1,19 млн га, що на 17 тис. га більше минулорічних показників. При цьому, до збирання підлягало 395 тис. га ранніх зернових культур і ріпаку.

Поряд із збиранням врожаю проводиться посів озимого ріпаку під урожай 2021 року, який займає понад 33 тис. га (43% до прогнозу).

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»