23 серпня 2020, 12:51, Насіння

На Днях солодкої кукурудзи ВНІС представив близько 600 експериментальних та 9 уже зареєстрованих гібридів власної селекції

Учасники заходу мали змогу не лише ознайомитися з широким різноманіттям представлених гібридів та покуштувати їх (як у вареному, так і в сирому вигляді), а й «взяти участь» у процесі селекції. Адже організатори запропонували відвідувачам оцінити зразки і подати свої пропозиції щодо бажаних характеристик.

Як зазначив у коментарі для SuperAgronom.com співзасновник та директор ВНІС Мирослав Парій, кожен сорт чи гібрид починається зі створення його моделі, в якій селекціонери формують основні параметри, актуальні для сучасного ринку. А такі заходи, як Дні солодкої кукурудзи, дають змогу вивчити думки безпосередніх споживачів та аграріїв, що займаються вирощуванням культури. Так, деякі з пропозицій, поданих на такому ж заході, що відбувся минулого року, вже були враховані й над ними працюють фахівці Інституту.

В рамках події пройшов також семінар, на якому учасники ознайомилися з нюансами селекційної роботи, особливостями технології вирощування цукрової та овочевої кукурудзи і способами їх споживчого застосування.  

Наприклад, гібрид Діадема — гілляста кукурдза салатного напряму. Її можна використовувати як у свіжому вигляді в салатах, так і консервувати як «бебікорн».

Варто зазначити, що усі представлені гібриди селекції ВНІС — надцукрового sh-2 типу і мають вміст цукру 20-24%.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com