19 серпня 2020, 13:10, Україна

На Рівненщині активізувався американський білий метелик

Про це йдеться в сюжеті «Сфера-ТВ», інформує ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

«Гусінь молодших віків скелетує листок. Харчуючись групами шкідник обплітає павутиною листя дерев, утворюючи своєрідний кокон. У свою чергу, гусениці старших віків грубо об’їдають листя, залишаючи лише жилки», — розповіла Іванна Білан, завідувач відділу фітосанітарного аналізу ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

Проект АнтиКарантин

З метою запобігання подальшого розповсюдження шкідника фахівці радять зрізати та спалювати гілки дерев, уражені американським білим метеликом. У разі масового поширення шкідника доцільно застосовувати біологічні засоби або хімічні препарати.

«У разі виявлення третього-четвертого покоління личинок і їх розповсюдження по усьому дереву без препаратів не обійтись. У с. Бабино нами було застосовано біологічний препарат, яких сприяв загибелі 70% популяції личинок. У разі, якщо біологічний препарат не справляється, необхідно застосовувати хімічні інсектициди», — зауважив Олександр Столярець, заступник начальника управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

Слід зазначити, що в межах області шкодочинність американського білого метелика зафіксовано у трьох районах: Гощанському, Сарненському та Здолбунівському.

Читати по темі: Олексій Гумовський: небезпека карантинних шкідників в Україні полягає у відсутності загроз для них