18 серпня 2020, 16:15, Урожай

По завершенню жнив ранніх культур на Львівщині стартувала посівна кампанія озимих

З робочим візитом на полях області побували заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко та директорка Департаменту АПР Юлія Шопська, повідомляє сайт обласного Департаменту АПР.

Зокрема, посадовці відвідали господарство «Захід-Агро МХП», яке жнивує в Городоцькому районі. Тут аграрії збирають озиму пшеницю з площі понад тисячу гектарів і розповідають, що погодні умови внесли певні корективи.

Зазначається, що середня врожайність культури на полях господарства становить 6,5 т/га, торік збирали понад 7,0 т/га. Втім, аграрії задоволені і таким результатом, бо очікували гіршого врожаю.

В межах області компанія також вирощує сою, соняшник та кукурудзу. Загалом працює в 11 районах. Щодо ярих культур, запевняють, урожайність буде не гірша, ніж торік.

Тим часом поки одні жнивують, інші беруться до оранки поля, готують землю до посіву озимих.

У Самбірському районі компанія «Контінентал Фармерз Груп» урожай пшениці вже зібрала, середній показник врожайності культури становив 5 т/га (5,7 т/га торік).

Наразі на полях компанії розпочато роботи із сівби озимого ріпаку — засіяно перші 250 га площ. У планах — посівна озимої пшениці, ячменю та жита.