18 серпня 2020, 17:20, Урожай

Урожай кавунів на Півдні має всі шанси перевершити минулорічний показник

Цьому посприяли хороші погодні умови — посушливий липень i початок оксамитового сезону, який наразі змінився довгоочікуваними дощами, пише umoloda.kiev.ua.

У селі Добропілля, яке по праву називають кавуновою столицею, вирощуванням баштанних культур займаються більшість місцевих жителів.

«Щодня по 20 центнерів баштану збираємо. Наша невеличка бригада активно розпочала роботу лише зараз, але попереду ще вересень, тож ми сподіваємося на рекордні показники та добрий прибуток», — розповів один iз працівників агрогосподарства, зайнятого традиційним збором кавунів.

За словами аграріїв, ціни на кавуни стабільно падатимуть у всіх містах нашої країни до кінця серпня.

Нагадаємо, що на початку літа трейдери зафіксували в Україні найвищі за останні 5 років ціни на кавуни, які трималися на рівні 6-9 грн/кг. Тепер же на оптових ринках у Херсонській області кавуни вже можна придбати по 2-2,5 грн/кг.

«Перші партії кавуна з України прибували до країн ЄС уже в середині червня, але рівень продажів значно впав через зниження купівельної спроможності людей, вимушених сидіти на карантині», — розповів Стефан Матвієнко, який продає овочі та фрукти до німецькомовних країн.

За словами експертів, найбільший потенціал для реалізації українських кавунів очікується на ринках Німеччини, Австрії, Польщі, а також у Прибалтійських країнах.

Читати по темі: Щоб було солодко. Все про вирощування кавунів та динь